Elokuva-alan koulutus alkaa Oulussa

Elokuva-alan koulutus alkaa Oulussa

Elokuva-alan koulutus alkaa Oulussa

Pohjoisen audiovisuaaliset ammattilaiset PAVA ry:n vauhdittama AV-alan koulutus alkaa Oulussa marraskuussa 2019. Koulutuksen tarkoitus on lisätä alueen osaamista elokuva- ja tv-tuotantojen teknisissä työtehtävissä ja kouluttaa Pohjois-Pohjanmaan AV-alan yrityksille osaavaa työvoimaa.

Haku MRP Matila Röhr Productionsin järjestämään koulutukseen on käynnissä 9.10.2019 saakka.

Tarjolla kolme suuntautumisvaihtoehtoa

Koulutus on tarkoitettu elokuva-alan teknisistä töistä kiinnostuneille. Koulutus tarjoaa alan perustietoa, taitoja ja kokemusta ja lisäksi opiskelijat voivat valita suuntautumisvaihtoehdoksi yhden kolmesta moduulista: valomies & grip-assistentti, kamera-assistentti & DIT tai tuotantoassistentti & kuvaussihteeri. Koulutuksen työssäoppimisjaksolla on mahdollista työskennellä Oulun alueella talvella 2020 kuvattavassa draamasarjassa.

Kouluttajat pitkän linjan ammattilaisia

Kouluttajina toimivat elokuvatuottaja Ilkka Matila, kattavan urapolun AV-tuotannoissa tehnyt Tapani Launonen, yli 20 vuotta valaisijana työskennellyt Karri Pöykiö, 10 vuoden alan kokemuksella tuotantoassistentteja kouluttava Joonas Kauppinen sekä yli 60 tuotannossa kamera-assistenttina työskennellyt Mika Ailasmäki. Koulutuksen kesto on 40 päivää.

Hae mukaan 9.10.2019 mennessä

Koulutukseen voi hakea TE-toimiston verkkopalvelussa.

Hakijoilta edellytetään perusterveyttä, hyvää stressin- ja paineensietokykyä, kiinnostusta teknisiin ominaisuuksiin ja asioihin, ongelmaratkaisukykyä, hyviä yhteistyö- ja organisointitaitoja sekä pystyvyyttä työskennellä haastavissakin olosuhteissa. Eduksi katsotaan AV-alan toisen tai kolmannen asteen koulutus, alan harrastuneisuus, sekä B- tai C-luokan ajokortti.
Lisätiedot: heli.kallio@matilarohr.com

PAVA varmistamassa koulutuksen laatukriteerejä

Keväällä 2019 PAVA ry:n yhdessä alan yrittäjien kanssa otti kantaa akuuttiin AV-osaajapulaan Pohjois-Suomessa. ELY-keskus järjesti koulutuksesta kilpailutuksen kesällä. PAVA ry:n asiantuntijat ovat vaikuttaneet muun muassa koulutuksen sisällön laatukriteereihin.

Kuva: Hannele Majaniemi