Jäsenkirje 06 | 2022

PAVA ry logo

Jäsenkirje 06 | 2022

Hei vaan, arvon pavalainen!

Vaikka elämme paraikaa kesän kohokohtaa, ovat ajatuksemme siirtyneet jo syksyn huipennukseen, eli PAVA-gaalaan. Pidämme tapahtuman tänä vuonna Rovaniemellä Y-Northin tiloissa perjantaina 30.9.2022.

Tarjoamme pavalaisille veloituksetta bussikuljetuksen Oulusta Rovaniemelle ja takaisin. Se, tullaanko takaisin jo samana iltana vai seuraavana päivänä, on nyt jäsentemme päätettävissä!

Mikäli sinua kiinnostaa gaala Rovaniemellä, käy ennakkoilmoittumassa sähköpostiisi tulleesta linkistä ja kerro samalla tarvitsetko bussikuljetusta ja mahdollista majoitusta. Ennakkoilmoittautuminen ei ole vielä tässä vaiheessa sitova; varmistamme osallistumisen syksymmällä.

Uuden puheenjohtajamme terveiset

Hei, olen oululainen yrittäjä Kimmo Paananen. Olen toiminut tuottajana jo yli 20 vuotta.

Jos nykyinen kiihtyvä inflaatio ja vaikka orastava taantuma pelottaa, niin voin lohduttaa sillä, että on niitä ollut ennenkin – ja tulee varmaan myös tulevaisuudessa. Tärkeintä kriisin(kin) keskellä on pitää fokus ja mieli kirkkaana. Ehkä on myös hyvä aika päivittää omaa osaamista tai tarkentaa yrityksen tuotantoprosesseja. Itse olemme esim. koronavuosien aikana lisänneet paikallista alihankintaa ja yhteistekemistä reippaasti. Kaikkea ei ole tarkoituksenmukaista tehdä itse, vaan luottaa vaikkapa pohjoisen muihin ammattilaisiin ja tekijöihin.

Teimme keväällä jäsenkyselyn, jonka mukaan pohjoisen yritykset tarvitsevat tulevaisuudessa lisää tekijöitä ja erityisesti korkeakoulututettuja osaajia. Tämä tarve meidän pitää saada jatkossa voimakkaammin koulutuksen järjestäjien tietoon! Kyselyn tuloksista kerromme tarkemmin erillisessä raportissa.

Toinen huomionarvoinen tulos oli tekijöiden ja toimijoiden tyytyväisyys ilmapiiriin ja halu tehdä paikallista yhteistyötä. Tämä on upeaa! Pohjoisessa kateus ei vie kaloja vedestä, vaan yhteistyö ja yhdessä menestyminen koetaan oikeasti pohjoisen av-alan voimavaraksi ja menestystekijäksi!

Kaikissa mieleen juolahtavissa asioissa minuun saa olla yhteydessä. Hyvää kesää!

Kimmo Paananen
Puheenjohtaja
PAVA ry