29 syys Elokuva-alan koulutus alkaa Oulussa
Pohjoisen audiovisuaaliset ammattilaiset PAVA ry:n vauhdittama AV-alan koulutus alkaa Oulussa marraskuussa 2019. Koulutuksen tarkoitus on lisätä alueen osaamista elokuva- ja tv-tuotantojen teknisissä työtehtävissä ja kouluttaa Pohjois-Pohjanmaan AV-alan yrityksille osaavaa työvoimaa.
Haku MRP Matila Röhr Productionsin järjestämään koulutukseen on käynnissä 9.10.2019 saakka.
Tarjolla kolme suuntautumisvaihtoehtoa
Koulutus on tarkoitettu elokuva-alan teknisistä töistä kiinnostuneille. Koulutus tarjoaa alan perustietoa, taitoja ja kokemusta ja lisäksi opiskelijat voivat valita suuntautumisvaihtoehdoksi yhden kolmesta moduulista: valomies & grip-assistentti, kamera-assistentti & DIT tai tuotantoassistentti & kuvaussihteeri. Koulutuksen työssäoppimisjaksolla on mahdollista työskennellä Oulun alueella talvella 2020 kuvattavassa draamasarjassa.
Kouluttajat pitkän linjan ammattilaisia
Kouluttajina toimivat elokuvatuottaja Ilkka Matila, kattavan urapolun AV-tuotannoissa tehnyt Tapani Launonen, yli 20 vuotta valaisijana työskennellyt Karri Pöykiö, 10 vuoden alan kokemuksella tuotantoassistentteja kouluttava Joonas Kauppinen sekä yli 60 tuotannossa kamera-assistenttina työskennellyt Mika Ailasmäki. Koulutuksen kesto on 40 päivää.
Hae mukaan 9.10.2019 mennessä
Koulutukseen voi hakea TE-toimiston verkkopalvelussa.
Hakijoilta edellytetään perusterveyttä, hyvää stressin- ja paineensietokykyä, kiinnostusta teknisiin ominaisuuksiin ja asioihin, ongelmaratkaisukykyä, hyviä yhteistyö- ja organisointitaitoja sekä pystyvyyttä työskennellä haastavissakin olosuhteissa. Eduksi katsotaan AV-alan toisen tai kolmannen asteen koulutus, alan harrastuneisuus, sekä B- tai C-luokan ajokortti.
Lisätiedot: heli.kallio@matilarohr.com
PAVA varmistamassa koulutuksen laatukriteerejä
Keväällä 2019 PAVA ry:n yhdessä alan yrittäjien kanssa otti kantaa akuuttiin AV-osaajapulaan Pohjois-Suomessa. ELY-keskus järjesti koulutuksesta kilpailutuksen kesällä. PAVA ry:n asiantuntijat ovat vaikuttaneet muun muassa koulutuksen sisällön laatukriteereihin.
Kuva: Hannele Majaniemi